Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Η Μικρή Λουλού



Η Μικρή Λουλού είναι ηρωίδα των κόμικς που πρωτοεμφανίστηκε στις 23 Φεβρουαρίου 1935 με χώρα προέλευσης τις ΗΠΑ. Η Μικρή Λουλού ,όπως είναι το παρατσούκλι της Λούλου Μόπετ,είναι ενα χαριτωμένο και πανέξηπνο κοριτσάκι ,με κατσαρές μπούκλες,που ηγείται μιας παρέας κοριτσιών της γειτονιάς της . 
Μπλέκει συχνά σε απίθανες γκάφες και ξέφρενες παρεξηγήσεις . Που όμως έχουν αίσιο τέλος. 
Ο πιο στενός της φίλος είναι ο Τάμπι Τόμπκινς,που συχνά της κάνει το βίο αβίωτο,αλλά βρίσκεται πάντα στο πλευρό της ,όταν τον χρειάζεται . Η Μικρή Λουλού έκανε την εμφάνιση της για πρώτη φορά στις 24 Δεκεμβρίου 1943 στον κινηματογράφο,στην ταινία κινουμένων σχεδίων "Eggs Don't Bounce". Η μεγάλη επιτυχία όμως,που την καθιέρωσε ως μια απο την κλασικές φιγούρες στον χώρο των κόμικς και των κινουμένων σχεδίων,ήλθε απο το 1945 και μετά,όταν οι περιπέτειες της άρχισαν να κυκλοφορούν σε παιδικά βιβλία . Στην Ελλάδα η Μικρή Λουλού έγινε γνωστή μέσα απο τις εφημερίδες και στη συνέχεια απο την τηλεόραση , όπου προβάλλονται ακόμα και σήμερα οι παιδικές ταινίες κινουμένων σχεδίων της!


Δείτε την παιδική παιδική σειρά κινουμένων σχεδίων της Μικρής Λουλούς και της παρέας της,μεταγλωτισμένη,στο paidika videakia gia mikrous kai megalous στ YouTube!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου